Archive for the ‘Nők az úton’ Category

 

Nők az úton – Éld az álmaid!

Posztolva: 2009. november 2.

A „Nők az úton“, eredetileg az ELLE Magazinban megjelent riportsorozatom és a „Nők az úton blog“ célja, hogy arra inspiráljon bennünket, hogy merjünk álmodni, hogy önmagunk számára a lehető legteljesebb életet képzeljük el és akarjuk, s hogy mindezt meg is valósítsuk. Az inspirációt és pozitív példákat a riportokban szereplő nők történetei sugározzák, míg a konkrét támogatást és előrevivő lehetőségeket szakemberek és sponzorok adták.

Az Elle Magazin újságírójaként, majd főmunkatársaként (2004 – 2010) azt tapasztaltam, hogy Magyarországon  nagyon sok nő vágyik rá, hogy időnként személyesen csak őrá figyeljenek, hogy nyíltan vállalhassa és megvalósíthassa egyéni vágyait, hogy előírt szerephalmaz helyett önmaga lehessen. Riportom szereplői interjúzás során gyakran említették, hogy barátaik, ismerőseik is „ilyet akarnak“, hogy „ők is meg akarják valósítani önmagukat“.

A riportkészítés folyamata, a riportokban szereplő útkereső nők sorsának nyomon követése, az ELLE Power Woman Szalonok közösségformáló ereje a riportokban szereplő nők sorsközösség tudatát is formálta, egymás iránti szolidarítását is erősítette.

A „Nők az úton“ blog indításával online platformot és virtuális közösséget szeretnék teremteni riportjaim szereplőinek és más útkereső nőknek, akik szívesen csatlakoznának hozzánk „az úton“!

Béres Zsuzsa
Író, Újságíró, Power Woman Coach, egy Nő az úton
email: zsuzsa kukac nokazuton pont com

Angol nyelvű szerzői blogom: www.zsuzsamustwrite.com

  • Share/Bookmark