Archive for the ‘Power Woman Szalon’ Category

 

Kilencedik Power Woman Szalon – Beszámoló és képek!

Posztolva: 2011. június 28.

pwsledepic Kilencedik Power Woman Szalon
(2011, június 26.)
Apropó: Női generációk egymásért
Program: “Mit várnak a felnőttkor s a pályafutásuk küszöbén álló fiatal nők tőlünk, akik előttük járunk?” És visszájára fordítva: “Mit tanulhatunk mi tőlük?” Különleges vendégünk volt június 26-án az Effemine – Egyesület a Fiatal Nőkért.
Lehet-e konkurálni egy kellemes nyári, városból-kiszabadulós-ejtőzős vasárnap délutánnal? Power Woman Szalonunk válasza az, hogy természetesen igen!  Különleges vendégeinkkel, az Effemine – Egyesület a Fiatal Nőkért – 2010-ben Az Év Női Klubja – négy tagjával, illetve Szalonunk vendégeivel érdekes, továbbgondolkodás után kiáltó, időnként szinte parázs hangulatú

(tovább…)

 • Share/Bookmark
 
 

Nyolcadik Power Woman Szalon (beszámoló és képek)

Posztolva: 2011. május 2.

pwsledepicNyolcadik Power Woman Szalon
(2011 április 10)
Apropó: Tavaszi zsongás!
Program: „Most kell lépnem!”: Karriermenedzsment bemutató Nagy Edina, HR Tanácsadó, a Hudson Global Resources korábbi tehetségmenedzsere vezetésével.
„Érezted már azt, hogy tenned kell egy lépést, de mégsem indultál el? Most itt a tavasz, megújulunk és energiát nyerünk. De vajon mire lehet fordítani ezeket az energiákat? Eljött – e a megfelelő idő, hogy (tovább…)

 • Share/Bookmark
 
 

Meghívó: Hatodik Power Woman Szalon!

Posztolva: 2010. szeptember 13.

powerwomansalon5Meghívó: Hatodik Power Woman Szalon
Időpont: 2010. Október 10. vasárnap, délután 4.30 és 8.30 óra között (gyűlekezés 4-től, pontban 4.30-kor kezdünk.)
Apropó: Budapesten jár az ősz……
Program:
16:00: 16:30 Érkezés, kötetlen beszélgetés
16.30 – 18.00: Hogyan lettem parlamenti képviselő? Szalonunk különleges vendége ezúttal Ertsey Katalin, az LMP parlamenti képviselője, esélyegyenlőségi és civil társadalom szakértő. Több mint egy évtizede ismerem Ertsey Katát, közéleti útjaink gyakran (tovább…)

 • Share/Bookmark
 
 

Ötödik Power Woman Szalon – Beszámoló és képek!

Posztolva: 2010. május 26.

powerwomansalon5Égszakadás és földindulás, mennydörgés és villámlás közepette zajlott ezúttal ötödik Power Woman Szalonunk, mely az időjáráshoz hasonlóan markáns és zajos volt! És szolgált egy váratlan meglepetéssel is: Daniel Ellsberg, a Pentagon-iratok világhíres kiszivárogtatója, “Amerika legveszélyesebb embere” látogatta meg Szalonunkat, mutatta be úgyszintén világhíres bűvésztrükkjeit és fényképezkedett vendégeinkkel! „Nőként nem élhetünk teljes életet!” – kardoskodnak sokan.  (tovább…)

 • Share/Bookmark
 
 

Meghívó: Ötödik Power Woman Szalon!

Posztolva: 2010. április 20.

Meghívó: Ötödik Power Woman Szalon

ellesalon2Időpont: 2010. Május 16. vasárnap, délután 4.30 és 8.30 óra között (gyűlekezés 4-től, pontban 4.30-kor kezdünk.)
Apropó: Tavaszi zsongás!
Program:
16:00: 16:30 Érkezés, kötetlen beszélgetés
16.30 – 18.00 „Nőként nem élhetünk teljes életet!” – kardoskodnak sokan. Mások szerint mnden lehetséges, csak akarni kell! Kinek van igaza? Vitázzunk közösen  meghívott vendégeink közreműködésével! Az állítás ellen (kontra) érvelni fog: Keveházi Katalin, a Jól-Lét Közhasznú Alapítvány (Első Hazai Anyabarát Munkaközvetítő és Tanácsadó Műhely) ügyvezető igazgatója. Az állítás mellett (pro) érvelni fog Madai Krisztina business coach, a Business Coach Szakmai Szövetség kommunikációs és marketing igazgatója. A téma ihletője a Forbes Woman magazin A Woman CEO’s View: No, Women Can’t Have It All” („Egy női vezér véleménye: ‘Nem, a nők nem élhetnek teljes életet!’”) című irása.
18.00.- 18.30 Szünet (tovább…)

 • Share/Bookmark
 
 

Negyedik Elle Power Woman Szalon: Beszámoló és képek

Posztolva: 2010. február 3.

danblogSziasztok!

Ismét nagyszerű élmény volt néhány órát közösen eltölteni Veletek e fagyos vasárnap délutánon! És nagyon hiányzott mindenki, aki éppen sielt, vagy vizsgázott, vagy más okból nem lehetett velünk! Az Elle Magazin szerkesztőségéből ezúttal képszerkesztőnk Ruszina Rita tartott velünk, akinek eddig csak hangját ismerhették riportom szereplői, most végre személyesen is találkozhattak vele. Kint tomboltak a mínuszok, ám bent nagyon gyorsan forró hangulat kerekedett, hála aktuálisan provokatív témánknak, melyet “Miért konzervatívak a magyar nők?” címmel vetettünk be Szalonunk első programpontjaként. Különleges vendégünk, a zöld aktivista és környezettudatos vállalkozó Treehugger Dan pedig különleges nézőpontot képviselt közös beszélgetésünkben, mégpedig a “nem konzervatív” amerikai férfiét. (tovább…)

 • Share/Bookmark
 
 

“Miért konzervatívak a magyar nők?” Treehugger Dan a Power Woman Szalon januári vendége!

Posztolva: 2010. január 18.

treehuggerpicMegleptés vendég és téma:

Miért konzervatívak a magyar nők?“ – E témát fogjuk közösen körbejárni újévi szalonunk különleges vendégével, a téma „szakértőjével“,Treehugger Dannel! E téma azért is izgalmas számomra, mert én is hasonlóval küszködtem sokáig, csak a másik oldalról azaz: „Miért konzervatívak a magyar férfiak?“ Dan az Elle októberi számába írt vendégvéleményt „Egyszerűbb mint gondolnánk“ címmel az októberi szám „Back to Basics“(Tendencia rovat) című cikkéhez. (tovább…)

 • Share/Bookmark
 
 

Elle Power Babies!

Posztolva: 2010. január 17.

pwweberbabyPower Women have Power Babies!
Az Elle Power Woman Szalon kisgyermekes vendégei csemetéik nélkül látogatják rendezvényeinket, hogy néhány órát kifejezetten és majdnem kizárólag csak önmagukra szánjanak (jó, persze azért időnként előfordul egy-egy sms-váltás, diszkrét telefon az otthoniakkal). Ám ez korántsem jelenti, hogy ne lennénk mindnyájan igen büszkék  az exklúziv Elle Power Baby klub tündéri tagjaira! Néhány baba “előtte” és  ”utána” formátumban is Elle-történelmet írt:

(tovább…)

 • Share/Bookmark
 
 

Meghívó: Negyedik Elle Power Woman Szalon

Posztolva: 2010. január 5.

Meghívó

ellesalon2Negyedik Elle „Power Woman“ Szalon

Időpont: 2010. Január 24. vasárnap, délután 4:30 és 8 óra között (pontban 4.30-kor kezdünk, gyűlekezés  4-től.)
Apropó: Új Év, Új Élet? Van egy kedvenc angol verssorom: „Ring out the old, ring in the new“ (kb.: „mondj búcsút a réginek, üdvözöld az újat“) az idézet Alfred, Lord Tennyson Ring Out Wild Bells című verséből való, az alábbi két verszak szép megfogalmazása annak, amit én is érzek. (Hírtelenjében nem találtam magyar fordítást, ha valakinek megvan vagy megtalálja szívesen fogadnám!) (tovább…)

 • Share/Bookmark
 
 

Legnagyobb sikerem – legnagyobb kihívásom, 2009.

Posztolva: 2010. január 2.


ellesalon2Legnagyobb sikerem – legnagyobb kihívásom, 2009.
Új év, új Szalon! Közeledik a Negyedik Elle Power Woman Szalon! Ezért egy kis emlékeztető legutóbbi összejövetelünk körkérdésére: 2009-ben mi volt a legnagyobb sikerem és mi volt a legnagyobb kihívásom? Ha e hosszú újévi hétvégén számvetést készítettetek tavalyi évetekről és ezt szívesen megosztanátok velünk, akkor  írjatok a zsuzsa kukac nokazuton pont com email címre, vagy mondjátok el a hozzászólások rovatban. Izelítőül íme néhányotok korábban írásban elküldött válasza:
ERDŐHÁTI ÁGNES
Egymásért az úton – Mire jó  a családi karriertervezés?
„Az én legnagyobb sikerem idén, hogy újra babát várok, illetve, hogy sikerese beszoktattam Emmát a bölcsibe és visszamentem szülésig dolgozni. Újra struktúráltam a hostelt, élére állítottam és „kigyúrtam a staffot”. A legnagyobb kihívás, hogy hogyan fogok két gyereket nevelni. Hogyan fogom altatni őket egy szobában, hogy ne ébresszék fel egymást. Hogyan fogom Emmával elfogadtatni az új jövevényt, és hogyan tudok magamra elég időt lopni a családtól.“

(tovább…)

 • Share/Bookmark
 
 

Harmadik ELLE Power Woman Szalon beszámoló és képek!

Posztolva: 2009. november 9.

ellesalon2Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy oly sokan eljöttetek tegnap esti Szalonunkra  - 17-en voltunk! – és persze hiányzott mindenki, aki ezúttal nem lehetett velünk! Amíg friss még az élmény, gyorsan rövid beszámoló és persze a fényképek, melyeket egy külön weboldalra tettem fel! Sokat jelent számomra, hogy íly lelkesen jöttök és hogy közösen oly sok jó energiával feltöltődhetünk! Sok-sok változásról és tervről számoltatok be, s remélem, hogy e blog segítségével közös beszélgetéseinket virtuálisan is továbbfolytathatjuk!  Szeretném külön is megköszönni Szalonunk meghívott vendégének, Madai Kriszta business coachnak, hogy programunk második felében remek feladattal tette összejövetelünket még izgalmasabbá és bensőségesebbé. E gyakorlat során két csoportra oszlottunk és a következképpen kellett visszajelzést adnunk  - egyenként – egymásnak : “Ahogyan Téged látlak,” hozzáfűzve, hogy “és ez tetszik nekem”, valamint “amit Veled kapcsolatban érzek”.  Például: “Karakán és eltökélt nőnek látlak és ez tetszik nekem”, és “Lényed kisugárzása nagyon jó érzésekkel tölt el.” (tovább…)

 • Share/Bookmark
 
 

Meghívó: Harmadik ELLE Power Woman Szalon

Posztolva: 2009. november 5.

ellesalon2Meghívó

Harmadik Elle „Power Woman“ Szalon 2009. November 8. vasárnap, délután 4 és 7 óra között (pontban 4-kor kezdünk, gyűlekezés ½ 4-től.)

Helyszín: Budapest, IX., Lónyay utca 34. (BKV: metróval, Kálvin vagy Üllői út megállók, 4-es és 6-os villamos Üllői úti megálló, 2-es villamos, Zsil utcai megálló, Gépkocsival: parkolási lehetőség a környék utcáin avagy mélygarázs Parkolóház: a Corvinus Egyetem új, Közraktár utcai épülete parkolóházat is magábanfoglal, mely mindkét határoló utcáról megközelíthető, behajtása a Czuczor és a Mátyás utcák felől is biztosított. (tovább…)

 • Share/Bookmark
 
 

Masodik ELLE Power Woman Szalon beszámoló és képek!

Posztolva: 2009. november 3.

ellesalon2Sziasztok!

Már régóta adósotok vagyok egy rövid beszámolóval, néhány fotóról nem is
szólva!  Hartyáni Emőke készitette a képeket, valamint feltettem néhány fotót a “Miénk lehet a világ - mire jó a tehetségfejlesztés” című  riportom szereplőinek egy korábbi, különutas összejöveteléről is, no meg a tavaly decemberi ELLE Power Woman tortáról sem feledkezhettem meg:-))) Jó lenne, ha valaki vállalná, hogy legközelebb  emlékeztessen bennünket csoportkép készítésére is!:-)))) Beszámolómat néhány hírmorzsa zárja majd.

(tovább…)

 • Share/Bookmark
 
 

Meghívó: Második Elle “Power Woman” Szalon

Posztolva: 2009. november 1.


ellesalon2Meghívó
Második Elle „Power Woman“ Szalon

Időpont: 2009. május 24. vasárnap, délután 4 és 7 óra között
Apropó: Az Első ELLE Power Woman Szalon (2008 decembere) nagy sikere nyomán közkivánatra ismét találkozóra hivlak Benneteket, ELLE-béli, Nők az úton , Útkereső nők történetei, Power Woman címszavak alatt futó sorozatom szereplőit ( A sodródó generáció Megtaláljuk álmaidat! , Csipkerózsika felébred , Az erő bennünk van a life coach csak segít előcsalogatni , Miénk lehet a világ! Mire jó a tehetséggondozás? Munka ÉS Család Gyesen innen és túl, Együtt az úton: családi karriertervezés,  Mitől dől a lé? A közöttünk élő gazdag nők titka, előkészületben: Aki mer az nyer! Sikeres női önmenedzsment).  Kíváncsi vagyok mi mindent történt Veletek az elmúlt kb. másfél évben, a riportokban való szereplést követően! Összejövetelünkön az ELLE szerkesztősége is képviselteti magát. A riportok szereplőinek névsorát az üzenethez mellékelt csatolmány tartalmazza. (tovább…)

 • Share/Bookmark
 
 

Első Elle Power Woman Szalon: Néhány kép és Kellemes Ünnepeket!

Posztolva: 2009. október 31.

ellesalonviragKedves Nők  (az úton)!
Először is: Kívánok Mindnyájatoknak Kellemes Évvégi Ünnepeket!!!

Másodszor pedig: Remekül éreztük magunkat, a tervezett időt jól túl is léptük, s egybehangzóan kijelentettük, hogy szeretnénk máskor is találkozni! Külön örömünkre szolgált, hogy szalonunkon résztvett Vass Virág, az ELLE Magazin főszerkesztője, Fejes Éva múvészeti vezető; és Mörk Leonóra főszerkesztőhelyettes (aki maga is szerepelt egyik riportunkban). Nekem személy szerint hiányzott mindenki, aki nem tudott velünk lenni és őszintén remélem, hogy legközelebb sikerül találkoznunk! (tovább…)

 • Share/Bookmark
 
 

Meghívó: Első Elle Power Woman Szalon

Posztolva: 2009. október 28.

ellesalon2Meghívó

Első Elle Power Woman Szalon

Időpont: 2008. december 14. vasárnap, délután 4 és 7 óra között
Apropó: „Nők az úton“, „Útkereső nők történetei“, „Power Woman“  címszavak alatt futó sorozatunk („A sodródó generáció–Megtaláljuk álmaidat!“, „Csipkerózsika felébred“, „Az erő bennünk van – a life coach csak segít előcsalogatni“, „Miénk lehet a világ! Mire jó a tehetséggondozás?“ „Két műszakban– és mi lesz gyes után“) indulásának egyéves évfordulója alkalmából informális találkozón szeretnénk köszönteni eddig elkészült ötriportunk szereplőit. Kíváncsiak vagyunk mi mindent történt Veletek az elmúlt évben, mit jelentett számotokra a riportokban való szereplés! (tovább…)

 • Share/Bookmark