Archive for november, 2007

 

“Mindenkinek van egy álma – nekem huszonhárom!” (Elle Magazin)

Posztolva: 2007. november 25.
Mindenkinek van egy álma –nekem huszonhárom!
dreamblog(Elle Magazin, 2007 december)
Kultúránkban nem álmodunk, nem erre vagyunk szocializálva. Örüljünk, ha egyáltalán megélünk, hogy felnőttként egyáltalán bármerre önállóan elindulhatunk, szólt korábban a program.  Miért fontos mégis, hogy legyenek álmaink? Azért, hogy érdemes legyen felkelnünk. Mert ma már szabad, ma már lehet. (tovább…)
  • Share/Bookmark
 
 

Mindenkinek van egy álma – Nekem huszonhárom!

Posztolva: 2007. november 8.

zsuzsamustwrite
Kultúránkban nem álmodunk, nem erre vagyunk szocializálva. Örüljünk, ha egyáltalán megélünk, hogy felnőttként egyáltalán bármerre önállóan elindulhatunk, szólt korábban a program.  Miért fontos mégis, hogy legyenek álmaink? Azért, hogy érdemes legyen felkelnünk. Mert ma már szabad, ma már lehet.

Régi slágerek sokasága biztat bennünket arra, hogy álmodjunk önmagunknak boldog életet. Mélyen legbelül mindannyian tudjuk, mi a fontos számunkra és mit akarunk. Csak éppen kétségek, félelmek, bizonytalanítanak el bennünket. Míg másutt a kultúra a egyén önmegvalósítását támogatja, nálunk még erőteljesen hatnak a hagyományos családi értékek, melyek általában is, de nőknél különösen a fejlődés helyett a kötelességekre teszik a hangsúlyt. (tovább…)

  • Share/Bookmark