Archive for július, 2009

 

“Aki mer az nyer! A női önmenedzselés művészete” (Elle Magazin, 2009 július)

Posztolva: 2009. július 5.

noionmenedzsment-1Nők az úton
Aki mer az nyer! A női önmenedzselés művészete (Elle Magazin, 2009 július)
Nem hiszem, hogy akad olyan kislány, akit ha megkérdeznek, mi lesz nagykorában, azonnal rávágja: bankigazgató. Talán ezért is van női bankvezérekből olyan kevés, vallja Joó Zsuzsanna karriertanácsadó és coach, aki három olvasónkat meghívta másfél napos Sikeres női önmenedzselés tréningjére. Czékmány Patrícia, Tóth Alexandra, Vancsik Ivett mellett a szakértő is mesél személyes tapasztalatairól.

Bármennyire is kedves, helyes, simulékony kislánynak neveltek minket, jónéhányunkban benne van a versenyszellem, az önmegvalósítás kényszere, a vezetés képessége, a kockáztatás vágya, az alkotó kreativitás. Azaz minden együtt ahhoz, hogy kiváló munkaerők, vezetők vagy vállalkozók legyünk. Feltéve, ha akarunk, és ha mások is akarják. Joó Zsuzsanna szerint míg egy férfi számára magától értetődő, hogy a munkaerőpiacon (is) verseny van, addig a nőkbe belenevelt állandó megfelelési kényszer a legnagyobb belső gátja annak, hogy eljussunk a képességeinknek leginkább megfelelő posztra.

„A mai napig is komoly beosztású menedzser asszonyok hazamennek és főznek és sikálják a konyhát“ – mondja a szakértő, aki maga is többször módosított már pályát. „Miért vagyunk ilyen ostobák mi, nők, miért akarunk mi mindig, mindenhol megfelelni? Innentől kezdve sok házasság tönkremegy, az enyémmel is ez történt. Ha lett volna kellő önismeretem, ismertem volna technikákat, melyekkel az ember felkészülhet hasonló helyzetekre, akkor ezt ki lehetett volna védeni. Ez a nagy pofon új mederbe terelte életem. Legújabb szakmámban, karriertanácsadóként és life coachként ezért foglalkozom külön nőkkel is, Éva-karrierjüket egyengetve Azért lettem tréner és tanácsadó, mert rájöttem, meg tudom tanítani őket arra, hogy ne kövessenek el még több hibát. Nagyon ráférne mindenkire az életpályája tudatos szemlélése, technikák elsajátítása, hogy ne csak úgy sordorja őket az élet.“ (tovább…)

  • Share/Bookmark