Archive for október, 2009

 

Első Elle Power Woman Szalon: Néhány kép és Kellemes Ünnepeket!

Posztolva: 2009. október 31.

ellesalonviragKedves Nők  (az úton)!
Először is: Kívánok Mindnyájatoknak Kellemes Évvégi Ünnepeket!!!

Másodszor pedig: Remekül éreztük magunkat, a tervezett időt jól túl is léptük, s egybehangzóan kijelentettük, hogy szeretnénk máskor is találkozni! Külön örömünkre szolgált, hogy szalonunkon résztvett Vass Virág, az ELLE Magazin főszerkesztője, Fejes Éva múvészeti vezető; és Mörk Leonóra főszerkesztőhelyettes (aki maga is szerepelt egyik riportunkban). Nekem személy szerint hiányzott mindenki, aki nem tudott velünk lenni és őszintén remélem, hogy legközelebb sikerül találkoznunk! (tovább…)

  • Share/Bookmark
 
 

Meghívó: Első Elle Power Woman Szalon

Posztolva: 2009. október 28.

ellesalon2Meghívó

Első Elle Power Woman Szalon

Időpont: 2008. december 14. vasárnap, délután 4 és 7 óra között
Apropó: „Nők az úton“, „Útkereső nők történetei“, „Power Woman“  címszavak alatt futó sorozatunk („A sodródó generáció–Megtaláljuk álmaidat!“, „Csipkerózsika felébred“, „Az erő bennünk van – a life coach csak segít előcsalogatni“, „Miénk lehet a világ! Mire jó a tehetséggondozás?“ „Két műszakban– és mi lesz gyes után“) indulásának egyéves évfordulója alkalmából informális találkozón szeretnénk köszönteni eddig elkészült ötriportunk szereplőit. Kíváncsiak vagyunk mi mindent történt Veletek az elmúlt évben, mit jelentett számotokra a riportokban való szereplés! (tovább…)

  • Share/Bookmark
 
 

“Férfiak az úton: Mitől boldog egy férfi?” (Elle Magazin)

Posztolva: 2009. október 2.

ferfiakazuton-1

“Férfiak az úton: Mitől boldog egy férfi?”
(Elle Magazin,  2009 október)

Az elmúlt évtizedekben nemcsak a női, a férfiszerepek is óriásit változtak. A nők függetlenedése és térkövetelése a férfiak számára is megnyitotta a kaput az alternatív életpályák előtt.

Júniusi felhívásunkban olyan férfiakat kerestünk, akik másképp csinálják; akik a klasszikus karrier helyett az önmegvalósítás és/vagy a család mellett tették le voksukat, és (részben) szakítottak a hagyományos férfi családfenntartói mintával. Madai Kriszta és Soós Judit business coachok vezetésével Bardócz Tamás, Bognár Zoltán, Györgyi László és Stipan Sekerka részt vettek a Business Coach Szakmai Közösség életpálya tervezési workshopján. Ennek célja azon nehézségek felismerése feldolgozása volt, amelyekkel az illetők szemben találták magukat, amikor az alternatív életpálya mellett tették le voksukat. „Az volt a meglepő számomra, hogy a workshopunkon résztvevő négy férfi ugyanazon a síkon és ugyanolyan mélyen tudott beszélni e problémákról mint ahogyan női csoportjaimban megszoktam“ – mondja Madai Kriszta. „Ez a négy férfi nyitott volt a közösségi megosztásra, amire nincsen igazán mintájuk, ráadásul ellene mennek a főáramnak“. Míg a nőknél hosszú ideje természetes gondjaik női körben történő megbeszélésére, a férfiaknál más a helyzet. „A férfiak is mernek gondolkodni azon, hogy boldogok-e munkahelyükön és családjukban és tesznek is érte. Ők is szerenének több olyan fórumot, ahol ilyesmiről beszélhetnek, mert élvezik.“ – mutat rá Soós Judit (tovább…)

  • Share/Bookmark