Archive for november, 2009

 

“Mitől dől a lé? A hétköznapokban gazdag nők titka” (Elle Magazin)

Posztolva: 2009. november 21.

nokespenz-1


MITŐL DŐL A LÉ?
A hétköznapokban gazdag nők titka (Elle Magazin
, 2009 május)

A meggazdagodáshoz vezető út sokkal simább, mint gondolnánk, mégis kevesen járnak rajta, pedig csak néhány dolgot kell betartani.  A kiindulási pont az, hogy azt kell csinálnunk, ami a személyes küldetésünk, az életfeladatunk, és amire igény van. Amikor ez a kettő találkozik, nos, ekkor kezd dőlni a lé.

Az anyagi jólét elérése korántsem afféle misztikus dolog, mint azt sokan gondolják. A legtöbbünkben gyermekkorunktól kezdve él egy kép a gazdagokról, és ezek a rosszul berögzült képek tartanak távol bennünket anyagi problémáink megoldásától. Például megtanultuk, hogy a sikerhez rögös út vezet, sok pénzt csak rengeteg munkával lehet keresni, ezért úgy gondoljuk, egyre többet kell dolgoznunk, hogy több pénzünk legyen, ráadásul ez nem egyeztethető össze a családi élettel. Az igazán gazdagok ezzel szemben rendszereket gondolnak ki, és azokat működtetik. Bármelyik nagy cég szervezeti felépítése ezen az elven alapul: az alkalmazottak, alvállalkozók végzik a  munkát, a főnökeik pedig irányítják a rendszert. A saját vállalkozásunkkal ugyanez a helyzet kicsiben – vallja Csapó Ida nők és pénz specialista, női önismereti tréner, a GazdagNők.hu honlap tulajdonosa és blogírója. (tovább…)

 • Share/Bookmark
 
 

“A self-made man mitosz vége” (Elle Man, 2009 ősz-tél)

Posztolva: 2009. november 19.

A self-made man mitosz vége:
Nem egyedül értem el!

Megelégelvén a Bush-éra vég nélküli adóvágásait,  Amerika űbergazdagai előbújtak a self-made man mítosza mögül, és azt hangsúlyozzák, hogy az egyén meggazdagodásában és sikerében a társadalomnak is szerepe van. A „gazdagság kötelez jelszavát zászlajukra tűzve vallják, hogy egy milliomos felneveléséhez is egy egész falu szükséges.

Warren Buffet, a sikeres amerikai befektetőcég, a Berkshire Hathaway elnöke a világ második leggazdagabb embere. Ben Cohen, a Ben & Jerry’s fagylaltmárkát létrehozó és fogalommá tevő üzletember 40 millió dollárral szállt ki a cégéből, amikor az Unilever megvásárolta. Martin Rothenberg bevándorlók gyermeke: a festő-mázoló és bolti eladó házaspár fiából multimilliomos szoftver-fejlesztő vállalkozó lett. Ők hárman látszólag megtestesítik az amerikai self-made man ideált. Mégsem azok. Egyikük sem gondolja, hogy kizárólag önerőből jutott el oda, ahol most tart. Sikereiket számos tényezőnek tudják be, többek közt a közoktatásnak, a tudományos kutatásnak  juttatott közpénzeknek, a kisvállalkozások állami támogatásának, alkalmazottaik teljesítményének és az erős jogi és pénzügyi szabályozó rendszereknek. (tovább…)

 • Share/Bookmark
 
 

Nők vállalkozóvá válásának segítése

Posztolva: 2009. november 18.

Sziasztok! A Seed Alapítvány alábbi rendezvényére én magam is tervezek elmenni! Az Alapítvány által kínált programokról, képzésekről később részletesebben is beszámolok! Addig is: figyelmetekbe ajánlom a Fiatal Vállalkozók Hetének (november 22-ig tart!) valamennyi értékes rendezvényét! —  Béres Zsuzsa

A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány sok szeretettel meghívja

Nők vállalkozóvá válásának segítése
című szakmai rendezvényére,
Időpont: 2009. november 19. (csütörtök), 9:00-16:45 óra
Helyszín: Hunguest Hotel Platánus, Budapest terem (1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 44.)
A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A rendezvény költségeit a Tides Alapítvány Liz Claiborne Alapja (USA) és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány fedezi.

(tovább…)

 • Share/Bookmark
 
 

“Rabszolgák a családban” (Elle Magazin, 2009 november)

Posztolva: 2009. november 17.

slavesinthefamilybookcover

Rabszolgák a családban – Egy Ültetvényes család sarja bocsánatot kér

Az Egyesült Államokban a rabszolgaság nem ért véget 1863-ban a rabszolgák fölszabadításával, erőteljes öröksége napjainkban is él. Edward Ball, az egykori dél-karolinai ültetvényes Ball család ivadéka példanélküli tettre szánta el magát, amikor úgy döntött szembenéz családja rabszolgatartó múltjával. „Személyes erőfeszítést akartam tenni“ – írja „Rabszolgák a családban“ című könyvében, hogy számot vessek azzal, ami az ültetvényeken történt, semmint szemet húnyjak a valóság felett, vagy kifogásokat találjak rá“. Edward Ball útja gyökerei feltárására számunkra is tanulságos lehet. (tovább…)

 • Share/Bookmark
 
 

Egymásért az úton: “Másokkal, másokért” (Elle Magazin)

Posztolva: 2009. november 14.

masokkalmasokert-1

Nők az úton
Egymásért az úton: Másokkal, másokért (Elle Magazin, 2009 november)
A nők számára természetes a szolidaritás, a másokkal való törődés, a közösség emberformáló ereje. Lényük mélyéből, az emberi kapcsolatok iránti érzékenységükből is fakad a mások iránti aggódó figyelem, mely a közvetlen családon túl tágabb közösségeikre is kiterjed.

A mostanában oly divatos önsegítő sikerkönyvek azt sugallják, hogy bárki, életkörülményeitől függetlenül is sikeres lehet, ha ezt elég erősen akarja, ha kellően kitartó és szorgalmas, ha hiszi, hogy életének ő a hajóskapitánya. A rendszerváltás nyomán nálunk kialakult korszellem is erre épített, amikor az egyéni felelősségvállalásra hivatkozva leépítette a közösségi szolidaritás különböző formáit. Így manapság nagyon sokan küszködnek azzal, hogy megpróbálnak egyénileg megoldani egy társadalmi jelenségben gyökerező problémát – mint amilyen például a hátrányos megkülönböztetés −, pedig ezek csak társadalmi szinten oldhatók meg. Ez nem jelenti azt, hogy egyéni életünket nem kell megoldanunk. Ám igazságtalanság az egyes emberektől elvárni, hogy egyénileg próbáljanak szembeszállni kilátástalan helyzetekkel is. (tovább…)

 • Share/Bookmark
 
 

Pályázati kiírás Marie Claire rózsái tehetséggondozó ösztöndíjprogram 2009.

Posztolva: 2009. november 11.

A francia Marie Claire magazin több évre visszanyúló hagyománya, hogy fiatal, tehetséges nők szakmai továbbképzését segíti egy ösztöndíjprogram keretében, mely a Marie Claire virágai elnevezésű kampány részét képezi.

A magyar Marie Claire szerkesztőségének nagyon megtetszett ez a kezdeményezés, és úgy gondoltuk, hogy Magyarországon is helye lenne egy hasonló programnak, hiszen a fiatal magyar tehetségek is megérdemlik az odafigyelést, és szükségük van az anyagi ösztönzésre. Bizonyára nagyon örülnének a támogatásnak és annak, hogy ügyüket felvállalja és a nyilvánosság elé tárja egy hiteles, a nők érdekeit képviselő magazin. A jelenlegi gazdasági helyzetben minden olyan kezdeményezés, mely pozitív üzenettel bír, sokaknak erőt adhat a túléléshez, az emberek többsége értékeli és bátorítja az ilyen és ehhez hasonló vállalkozásokat.

Cím: Marie Claire virágai – Tehetséggondozó ösztöndíjpályázat

Kiíró: Sanoma Budapest Zrt., a Marie Claire magazin magyarországi kiadója

Határidő: 2009. december 15.

(tovább…)

 • Share/Bookmark
 
 

Harmadik ELLE Power Woman Szalon beszámoló és képek!

Posztolva: 2009. november 9.

ellesalon2Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy oly sokan eljöttetek tegnap esti Szalonunkra  - 17-en voltunk! – és persze hiányzott mindenki, aki ezúttal nem lehetett velünk! Amíg friss még az élmény, gyorsan rövid beszámoló és persze a fényképek, melyeket egy külön weboldalra tettem fel! Sokat jelent számomra, hogy íly lelkesen jöttök és hogy közösen oly sok jó energiával feltöltődhetünk! Sok-sok változásról és tervről számoltatok be, s remélem, hogy e blog segítségével közös beszélgetéseinket virtuálisan is továbbfolytathatjuk!  Szeretném külön is megköszönni Szalonunk meghívott vendégének, Madai Kriszta business coachnak, hogy programunk második felében remek feladattal tette összejövetelünket még izgalmasabbá és bensőségesebbé. E gyakorlat során két csoportra oszlottunk és a következképpen kellett visszajelzést adnunk  - egyenként – egymásnak : “Ahogyan Téged látlak,” hozzáfűzve, hogy “és ez tetszik nekem”, valamint “amit Veled kapcsolatban érzek”.  Például: “Karakán és eltökélt nőnek látlak és ez tetszik nekem”, és “Lényed kisugárzása nagyon jó érzésekkel tölt el.” (tovább…)

 • Share/Bookmark
 
 

Miénk lehet a világ! Mire jó a tehetséggondozás (Elle Magazin)

Posztolva: 2009. november 8.

nokazutontehetseg-1

Miénk lehet a világ!
Mire jó a tehetséggondozás? (Elle Magazin, 2008 október)

A Hudson Global Resources nemzetközi fejvadászcég tehetségmenedzsment szakemberei egy korábbi számunkban felajánlották, hogy olvasóink közül három jelentkezőnek segítenek saját útjukra rálelni. Riportunkban a három kiválasztott jelentkező számol be élményeiről. Szereplőink, Lelkes Gyöngyi, Szabó Barnáné Papp Margit és Tóth Orsolya úgy vélik, az élet nem feltétlenül a napi nyolc óra munka után kezdődik, hanem rögtön már ébredés után, és lefekvésig meg sem áll. Mindhárman úgy döntöttek, hogy az önmegvalósítás útjára lépnek, ám szükségük volt egy kis ösztönzésre. Ezt Miriam Hofstétól, a Hudson Global Resources fejvadász cég tehetségmenedzsment vezetőjétől, és munkatársától Nagy Edinától kapták meg, akik párban dolgozva három, egyenként másfél-kétórás egyéni foglalkozást ajándékoztak útkeresőinknek.

Az első foglalkozásokon élettörténetüket hallgatták végig figyelmesen. A szakemberek szerint mindhárom szereplő remek saját ötletekkel is előrukkolt jövőjével kapcsolatban. (tovább…)

 • Share/Bookmark
 
 

Együtt az úton – Családi karriertervezés (Elle Magazin)

Posztolva: 2009. november 7.

csaladikarrier

Együtt az úton - Családi karriertervezés (Elle Magazin, 2009 április)

Manapság képzési lehetőségek színes palettája csalogat nőket és férfiakat egyaránt a sikeres és boldog élet megteremtésére – jobbára külön-külön. Az Családi karriertervezés programban ellenben a pár együtt és egymással kommunikál egyéni és családi céljaik közös megfogalmazására, megvalósítására.

A program célja segítséget nyújtani a családi élet zökkenőmentes kialakításához, egyrészről hangsúlyt fektetve az okos időbeosztásra, a közös szülő-gyermek programok kialakítására és a párok egymásra szánt idejének megtalálására, valamint a munkához, karrierhez kötődő tervek, álmok megvalósítására. „Együtt kell működnie a férfinak és a nőnek, akkor lehetnek igazán sikeresek“ mondja Csiszér Éva marketing és kommunikációs szakember, a foglalkozást szervező Tudatos Életert Egyesület elnöke. „Van egy közös erőforrásrendszer és azt kell elosztani, és vannak kötött feladatok, amelyeket el kell végezni“ – vallja Madai Krisztina coach, a Business Coach Szakmai Közösség tagja, a műhelyfoglalkozás egyik trénere, maga is négy gyermek édesanyja. (tovább…)

 • Share/Bookmark
 
 

Meghívó: Harmadik ELLE Power Woman Szalon

Posztolva: 2009. november 5.

ellesalon2Meghívó

Harmadik Elle „Power Woman“ Szalon 2009. November 8. vasárnap, délután 4 és 7 óra között (pontban 4-kor kezdünk, gyűlekezés ½ 4-től.)

Helyszín: Budapest, IX., Lónyay utca 34. (BKV: metróval, Kálvin vagy Üllői út megállók, 4-es és 6-os villamos Üllői úti megálló, 2-es villamos, Zsil utcai megálló, Gépkocsival: parkolási lehetőség a környék utcáin avagy mélygarázs Parkolóház: a Corvinus Egyetem új, Közraktár utcai épülete parkolóházat is magábanfoglal, mely mindkét határoló utcáról megközelíthető, behajtása a Czuczor és a Mátyás utcák felől is biztosított. (tovább…)

 • Share/Bookmark
 
 

Masodik ELLE Power Woman Szalon beszámoló és képek!

Posztolva: 2009. november 3.

ellesalon2Sziasztok!

Már régóta adósotok vagyok egy rövid beszámolóval, néhány fotóról nem is
szólva!  Hartyáni Emőke készitette a képeket, valamint feltettem néhány fotót a “Miénk lehet a világ - mire jó a tehetségfejlesztés” című  riportom szereplőinek egy korábbi, különutas összejöveteléről is, no meg a tavaly decemberi ELLE Power Woman tortáról sem feledkezhettem meg:-))) Jó lenne, ha valaki vállalná, hogy legközelebb  emlékeztessen bennünket csoportkép készítésére is!:-)))) Beszámolómat néhány hírmorzsa zárja majd.

(tovább…)

 • Share/Bookmark
 
 

Nők az úton – Éld az álmaid!

Posztolva: 2009. november 2.

A „Nők az úton“, eredetileg az ELLE Magazinban megjelent riportsorozatom és a „Nők az úton blog“ célja, hogy arra inspiráljon bennünket, hogy merjünk álmodni, hogy önmagunk számára a lehető legteljesebb életet képzeljük el és akarjuk, s hogy mindezt meg is valósítsuk. Az inspirációt és pozitív példákat a riportokban szereplő nők történetei sugározzák, míg a konkrét támogatást és előrevivő lehetőségeket szakemberek és sponzorok adták.

Az Elle Magazin újságírójaként, majd főmunkatársaként (2004 – 2010) azt tapasztaltam, hogy Magyarországon  nagyon sok nő vágyik rá, hogy időnként személyesen csak őrá figyeljenek, hogy nyíltan vállalhassa és megvalósíthassa egyéni vágyait, hogy előírt szerephalmaz helyett önmaga lehessen. Riportom szereplői interjúzás során gyakran említették, hogy barátaik, ismerőseik is „ilyet akarnak“, hogy „ők is meg akarják valósítani önmagukat“.

A riportkészítés folyamata, a riportokban szereplő útkereső nők sorsának nyomon követése, az ELLE Power Woman Szalonok közösségformáló ereje a riportokban szereplő nők sorsközösség tudatát is formálta, egymás iránti szolidarítását is erősítette.

A „Nők az úton“ blog indításával online platformot és virtuális közösséget szeretnék teremteni riportjaim szereplőinek és más útkereső nőknek, akik szívesen csatlakoznának hozzánk „az úton“!

Béres Zsuzsa
Író, Újságíró, Power Woman Coach, egy Nő az úton
email: zsuzsa kukac nokazuton pont com

Angol nyelvű szerzői blogom: www.zsuzsamustwrite.com

 • Share/Bookmark
 
 

Meghívó: Második Elle “Power Woman” Szalon

Posztolva: 2009. november 1.


ellesalon2Meghívó
Második Elle „Power Woman“ Szalon

Időpont: 2009. május 24. vasárnap, délután 4 és 7 óra között
Apropó: Az Első ELLE Power Woman Szalon (2008 decembere) nagy sikere nyomán közkivánatra ismét találkozóra hivlak Benneteket, ELLE-béli, Nők az úton , Útkereső nők történetei, Power Woman címszavak alatt futó sorozatom szereplőit ( A sodródó generáció Megtaláljuk álmaidat! , Csipkerózsika felébred , Az erő bennünk van a life coach csak segít előcsalogatni , Miénk lehet a világ! Mire jó a tehetséggondozás? Munka ÉS Család Gyesen innen és túl, Együtt az úton: családi karriertervezés,  Mitől dől a lé? A közöttünk élő gazdag nők titka, előkészületben: Aki mer az nyer! Sikeres női önmenedzsment).  Kíváncsi vagyok mi mindent történt Veletek az elmúlt kb. másfél évben, a riportokban való szereplést követően! Összejövetelünkön az ELLE szerkesztősége is képviselteti magát. A riportok szereplőinek névsorát az üzenethez mellékelt csatolmány tartalmazza. (tovább…)

 • Share/Bookmark