Archive for április, 2010

 

Profitálni akarok: Mert megérdemlem!

Posztolva: 2010. április 29.

zsuzsahaszoncroppedA SIKERES START TITKA
Tavaszi megújulás a vállalkozásban

A starton már túl vagyok, de a tavaszi megújulás csábításának nem álltam ellen, s ellátogattam a Haszon nőknek magazin (főszerkesztő: Bezselics Ildikó) április 29-i konferenciájára! A nőknek szóló új – és párját ritkító – magazin létéről a seed Alapítvány honlapján értesültem, majd a kiadvány Face Book oldalára is rábukkantam! Elsősorban a “Nőként vállalkozni – ami a sikeres vállalkozásindításhoz kell” című programpont érdekelt, melyet Dr. Laczkó Zsuzsa, a seed Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány igazgatóhelyettese adott elő. Az idén 20-ik születésnapját ünneplő alapítvány az idén ismét elindítja nagysikerű 12 napos vállalkozói kompetenciafejlesztő tréningjét nőknek, melyet magam is szeretnék elvégezni! Jó volt látni (tovább…)

  • Share/Bookmark
 
 

Látható apák, avagy férfiak, akik otthon is működnek…

Posztolva: 2010. április 28.

apukasA JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány
meghívja Önt a

LÁTHATÓ APÁK,
avagy férfiak, akik otthon is m$ködnek…
c. kiállítás megnyitójára
Munka(megosztás) Ünnepe, 2010.május 1., 14.30
Millenáris, C épület
Megtekinthető: 2010. május 14-ig.
Mottó: „Sokkal egyszer$bb apává válni, mint annak
lenni” (tovább…)

  • Share/Bookmark
 
 

Álom recessziós kivitelben (Elle Magazin)

Posztolva: 2010. április 28.

bagladypicAz amerikai nőket keményen sújtja a válság
ÁLOM RECESSZIÓS KIVITELBEN (Elle Magazin, 2010 május)
Gazdasági válság közepette finoman szólva illetlenség méregdrága designer retikült fitogtatni, ezért a jobb időkben önfeledten költekező amerikai fashionista dívák recessziós dívaként újjászületve bizonyítják, hogy a válságot stílusosan is át lehet vészelni.
Vegyünk például egy Anya Hindmarch tervezésű 1.235 dolláros lakkbőr táskát arany fémcsattal. A kaliforniai Mary Hall, a Recessziós Díva blog szerzője egy hasonlóan fényes, műanyagból készült ám szintén Anya Hindmarch tervezésű táskát vásárolt a

(tovább…)

  • Share/Bookmark
 
 

Meghívó: Ötödik Power Woman Szalon!

Posztolva: 2010. április 20.

Meghívó: Ötödik Power Woman Szalon

ellesalon2Időpont: 2010. Május 16. vasárnap, délután 4.30 és 8.30 óra között (gyűlekezés 4-től, pontban 4.30-kor kezdünk.)
Apropó: Tavaszi zsongás!
Program:
16:00: 16:30 Érkezés, kötetlen beszélgetés
16.30 – 18.00 „Nőként nem élhetünk teljes életet!” – kardoskodnak sokan. Mások szerint mnden lehetséges, csak akarni kell! Kinek van igaza? Vitázzunk közösen  meghívott vendégeink közreműködésével! Az állítás ellen (kontra) érvelni fog: Keveházi Katalin, a Jól-Lét Közhasznú Alapítvány (Első Hazai Anyabarát Munkaközvetítő és Tanácsadó Műhely) ügyvezető igazgatója. Az állítás mellett (pro) érvelni fog Madai Krisztina business coach, a Business Coach Szakmai Szövetség kommunikációs és marketing igazgatója. A téma ihletője a Forbes Woman magazin A Woman CEO’s View: No, Women Can’t Have It All” („Egy női vezér véleménye: ‘Nem, a nők nem élhetnek teljes életet!’”) című irása.
18.00.- 18.30 Szünet (tovább…)

  • Share/Bookmark
 
 

Amerika legveszélyesebb embere (Elle Man)

Posztolva: 2010. április 16.

ellsbergblogLeleplezők: Amerika legveszélyesebb embere
(Elle Man, 2010 Tavasz)

Nixon elnök árulónak bélyegezte, nemzetbiztonsági tanácsadója Kissinger Amerika legveszélyesebb emberének titulálta. A RAND Corporation és az amerikai hadügyminisztérium egykori katonai elemzője, Daniel Ellsberg, aki a hetvenes években a vietnámi háború szigorúan titkos, igazi történetéről szóló Pentagon-iratok kiszivárogtatásával hősként és árulóként egyaránt elhíresült, ma ismét hallatja hangját, ezúttal az Amerika legveszélyesebb embere című, az idén Oscar-díjra is jelölt dokumentumfilm főszereplőjeként. Bár a film nem nyert, az alternatív nobeldíjas Daniel Ellsberg az Oscar-kampányhoz kapcsolódó médiafelhajtást  arra használta fel, hogy a végrehajtó hatalom legbelső berkeiben ma dolgozó honfitársait is leleplezésre buzdítsa.
Daniel Ellsberggel 2003 tavaszán a kaliforniai Santa Barbarán együtt tüntettünk az iraki háború ellen. Dant és (tovább…)

  • Share/Bookmark
 
 

Vállalkozónői tréningek 2010-ben is! (seed Alapítvány)

Posztolva: 2010. április 16.

seedlogo212 napos vállalkozói kompetenciafejlesztő tréning nőknek 2010-ben is

Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy egy új szponzornak köszönhetően folytatódik a seed Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány egyik legnépszerűbb programunk, a 12 napos vállalkozónői tréning. Az első csoport április 29-én indul, és hat héten keresztül csütörtökönként és péntekenként tart.
Mindenkit várunk, aki (tovább…)
  • Share/Bookmark
 
 

“Nők a magyar tudományban”: In Memoriam Dr. Megyesi Klára

Posztolva: 2010. április 16.

mamibook2Ma kaptam az örömteli hírt, hogy megjelent a kötet, melyben Édesanyám, Dr. Megyesi Klára (1928-2004), belgyógyász, endokrinológus, az orvostudományok doktora is szerepel:

Nők a magyar tudományban
A kötet szerkesztette Balogh Margit és Palasik Mária (Napvilág Kiadó, 2010.)

“A nők által a legkülönbözőbb tudományágakban elért eredmények nem mindig kerültek be a tudomány történetébe, mintha a női teljesítményekről sok esetben megfeledkeztek volna. E lexikonból nemcsak a női tudósok családi hátteréről, szakmai előmeneteléről, megszerzett fokozatairól, hanem az adott tudományterület sokszor egyedülálló felfedezéseiről, a nők által kutatott témák sokszínűségéről, de még a tudósnők személyiségéről is átfogó képet kaphatunk.”

Édesanyám ötvenéves orvosi pályfutása során élt-halt betegeiért és tanítványaiértmegyesiklarablog.
Félévszázados pályafutása során emberileg a gyógyító és oktató szerepében érezte leginkább elemében magát. Ám nemzetkörzi hírű kutatóorvos is volt, több éven át vendégkutatóként dolgozott Londoban a Royal Free Hospitalban és washingtoni National Institutes of Healthben. Ám Magyarországon  az ő “női teljesítményéről” is megfeledkeztek, (tovább…)

  • Share/Bookmark
 
 

Menjek vagy maradjak?

Posztolva: 2010. április 6.

Menjek vagy maradjak?

Ez volt az égető kérdés Kaliforniai barátnőm, Kate számára már egy évtizeddel ezelőtt is. És addig-addig töprengett, mígnem néhány hónapja férje Tom, harmincadik házassági évfordulójuk küszöbén  közölte vele, hogy új életet kezd, ám Kate nélkül, akit e bejelentés pillanatából nem tekint feleségének. Tom döntését jelentősen befolyásolta az a tény, hogy néhány héttel korábban egy szakmai konferencián megismerkedett egy nálánál húsz évvel fiatalabb kolléganővel, akivel szinte azonnal kapcsolatot kezdeményezett, majd nem sokkal ezt követően jelentette be Kate-nek, hogy házasságuknak ímmáron vége. (tovább…)

  • Share/Bookmark
 
 

Vállalkozni jó! (Elle Magazin)

Posztolva: 2010. április 6.

vallalkoznijoNők az úton
Egyensúlyteremtők

VÁLLALKOZNI JÓ!
(Elle Magazin, 2010 április)
Az üzlet férfidolog, szólt még nem is oly rég a fáma, ám ma világszerte, így nálunk is egyre több nő vezet saját vállalkozást. Alkalmazott társaikhoz hasonlóan a női vállalkozók is folyamatosan zsonglőrködnek szakmai álmaik és magánéletük összehangolása céljából, a vállalkozói létnek mégis  óriási előnye, hogy saját kezünkbe vehetjük életünk irányítását. Több tényező is vállalkozásra ösztökéli a nőket: nagyobb irányítást akarnak a munkájuk felett, és rugalmas munkabeosztásra van szükségük szakmai és családi felelősségeik összehangolására. Sok nőt frusztrál

(tovább…)

  • Share/Bookmark