Archive for november, 2010

 

Meddig nyújtózzunk? (MiNők.hu)

Posztolva: 2010. november 3.

lufigazdasagMeddig nyújtózzunk?
(MiNők.hu, 2010 nov 2)
Ameddig a takarónk ér, vágjuk rá, ám a valóság mást mutat. Hol vannak már azok az idők, amikor csak akkor vettünk meg bármit is, mikor a pénzünk már összegyűlt rá? Szüleink és nagyszüleink generációja élére állította a garast, ha a napi megélhetésen túl másra is vágyott. Mondjuk saját lakásra, autóra, telekre, utazásra. Eltelt öt, tíz, tizenöt év is mire egyik vagy másik (tovább…)

  • Share/Bookmark
 
 

Mégis, kinek az élete? (MiNők.hu)

Posztolva: 2010. november 3.

szabadszules1Mégis, kinek az élete?
(MiNők.hu, 2010 okt 23.)
A börtönökben még mindig 2006 őszét írják? – tette fel a kérdést október 18-i interpellációjában Ertsey Katalin, az LMP országgyűlési képviselője. Több képviselőnő is meglátogatta Dr. Geréb Ágnest a börtönben, ahol az említett interpelláció szerint „a beszélőre lekísért doktornőt a beszélő előtt és – mint utólag megtudtuk – utána is teljes testi motozásnak vetettek alá, amely egy nyitott ablaknál való meztelenre (tovább…)

  • Share/Bookmark
 
 

Európai Férfi Akadémia? (MiNők.hu)

Posztolva: 2010. november 3.

boriHogyan járulhatnak hozzá a férfiak a nemek egyenlőségéhez?
(MiNők.hu, 2010 okt 16)
Béres Zsuzsa beszélget Juhász Borbálával, a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség munkatársával az október közepén induló Európai Férfi Akadémia (EFA) – (pro)feminista kerekasztal beszélgetés sorozat apropóján egy „nem szexis” témáról: a nőkérdésről.
MiNők: Önök női érdekeket képviselnek, most mégis férfi akadémiát indítanak. Miért?
Juhász Borbála: A tavaszi szemeszterben Európai Női Akadémia (ENA) címmel tartottunk nagysikerű feminista kerekasztal-beszélgetéssorozatot. Az ENA közben gondolkodtunk, hogy milyen jól elbeszélgettünk például arról, hogy milyen családi háttérrel lesz valaki prostituált, de vajon miért nem beszélünk (tovább…)

  • Share/Bookmark
 
 

Nő az úton: Saját álmaimat élem (MiNők.hu)

Posztolva: 2010. november 3.

hajniNő az úton: Saját álmaimat élem
(MiNők.hu, 2010 okt 18)
Fotó: Fogarasi Zoltán
Kocsisné Péterfy Hajnal szakgyógyszerészt, szakújságírót, a www.babafalva.hu kismama hírportál és a MiNők.hu alapító főszerkesztőjét daliás herceg csókja helyett saját boldogságvágya ébresztette fel Csipkerózsika-álmából. Mert váltani, kockáztatni, cselekedni. Ma úgy érzi jó úton jár.
A családi hagyományokat követve gyógyszerésznek mentem, de éreztem, hogy nem ez az igazi. Kisfiam, Ákos születése után szakítottam (tovább…)

  • Share/Bookmark