Nők az úton

Éld az álmaid

Mr. és Mrs. Kalifornia voltak (MiNők.hu)

Schwarzenegger-and-Shriver-1-300x254Mr. és Mrs. Kalifornia voltak
(MiNők.hu, 2011 május 28.)
Maria Shriver a Kennedy-feleségek keresztjének legújabb hordozója. A Terminátor és az „amerikai királyi család“ hercegnőjének frigye huszonöt év után zátonyra futott. Maria a nőfaló Arnold Schwarzenegger hírhedt nőügyei felett hosszú évek óta szemet hunyt. Ám a házvezetőnőjükkel közös és egy évtizeden keresztül eltitkolt gyermek még a férfi-csalárdságtűrése légkörében nevelkedett Kennedy-sarjnak is túl sok volt.

A vészfelhők Maria és Arnold házasságában már 2004-ben, Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzóvá választása évében is gyülekeztek. A Terminátor nyomán „Gropernator“, azaz Tapizó Arnold néven emlegetett filmsztárról és volt testépítő világbajnokról Hollywoodban már régóta elterjedt, hogy hűtlen feleségéhez, a Kennedy-ivadék és sztárriporter Maria Shriverhez. Filmes körökben azt is tudták Arnoldról, hogy úton-útfélen, forgatás közben, az utcán, liftben, irodában és vendéglőben egyaránt minden előzetes bejelentés nélkül molesztálta a nőket. Schwarzenegger ezt úgy kommentálta, hogy szülőhazájában, Ausztriában is így közeledett a nőkhöz, ha rátört a kanvágy. Viselkedésén Kaliforniában sem változtatott.

A kormányzóválasztás előtt mindössze néhány nappal a Los Angeles Times nagy vihart kavaró cikksorozatot jelentetett meg. Ebben tucatnyi nő számolt be részletesen Tapizó Arnold szexuális zaklatási hajlamáról, melyet ő maga a szexuális közeledés természetes módjának tekintett. Ám skandalum ide vagy oda, Arnold fölényesen nyerte a kormányzóválasztást – még a női szavazók körében is. Ebben kimagasló szerepet játszott felesége, Maria Shriver, aki bírálói szerint a „Kennedy feleség hagyományt“ követve a leghatározottabban kiállt csapodár férje feddhetetlensége mellett.

Testépítő “békából” kaliforniai királyfi

Maria a bárdolatlan osztrák testépítő békából valóságos kaliforniai királyfit varázsolt  Arnold kormányzóságának második ciklusára. A Terminátor benősülése a demokrata-párti Kennedy-klánba politikai felkapaszkodásának egyébként is tán legjelentősebb záloga volt. A győztes választás után pedig Maria az újságírói pályát végleg feladva a First Lady-k hagyományos háttér szerepébe vonult vissza.

Pedig életútja legalább olyan érdekes mint világhíres férjéé. Maria édesanyja, Eunice Kennedy Shriver a meggyilkolt Kennedy fivérek – az elnök John F. Kennedy és Bobby Kennedy – egyik húga volt. Kislányként Maria a John, Bobby és Teddy (a szenátor Edward Kennedy) nagybácsik által fémjelzett Kennedy-klán kebelén nevelkedett, az anyatejjel szívta magába a politikát. Kennedy ágról Maria édesanyja a világhíres Speciális Olimpia megalapítója, Shriver ágról pedig édesapja, a hazáját Párizsban nagykövetként is képviselő Sergeant Shriver az amerikai Békehadtest létrehozója. Maria, a házaspár öt gyermeke közül az egyetlen lány, olyan családban nőtt fel, ahol a köz szolgálata volt a legfőbb érték. Esténként a vacsoraasztalnál a családi társalgást a „mit tettünk ma a világ jobbítására“ témájú beszélgetések  uralták.

A Kennedy hercegnő és Conan, a barbárschwarzeneggermarriage_2-300x262

Egyáltalán hogyan is jöhetett létre az arisztokratikus amerikai elit köreiben forgolódó „Kennedy hercegnő“ és „Conan, a barbár“, a hátborzongató osztrák akcentussal beszélő testépítő izomkolosszus  násza? Maria huszonegy éves frissdiplomás volt, ugrásra készen, hogy a televíziós újságírás csúcsait megostromolja, amikor 1977-ben a sors Arnolddal összehozta egy teniszversenyen, melyet a Kennedy-család Bobby bácsikája emlékere rendezett Forest Hillsen. A vendégek szórakoztatására ugyanis meghívták az akkor még jórészt  csak testépítő berkekben, illetve a Pumping Iron című dokumentumfilmben Mr. Olympia-ként önmagát alakító Arnold Schwarzeneggert is. Maria-t már a verseny előtti partin bemutatták Arnoldnak, de igazán csak másnap a teniszpályán figyelt fel rá.

Mr. Olympia teljesen más volt mint Maria korábbi udvarlói, életformája, értékrendje, megjelenése és viselkedése szöges ellentéte volt a Kennedy-klán arisztokratikus, nagypolgári életvitelének. Maria ismerősei csupán múló, családja elvárásai elleni tiszavirágéletű rebellis tiltakozásként könyvelték el románcukat. „Ha kislány koromban valaki azt mondta volna nekem, hogy egy osztrák születésű republikánus testépítő lesz majd a férjem, akinek  első átütő sikerét a Conan, a barbár című film hozza majd meg, hangos kacagásra fakadtam volna. Ám pontosan így történt“. – írja Maria. Mindenki biztosra vette, hogy saját társadalmi osztályából választ társat, minimum egy szalonképes Harvardon vagy Yale-en diplomázott úrifiút. „Én nem ilyen társra vágytam. Én sohasem kedveltem a John Kerry-féle jólnevelt fiúkat, egész életemben körülöttük éltem“ – nyilatkozta Maria a Vanity Fair című magazinnak. „Kiutat kerestem ebből a számomra fojtogató helyzetből. Én másmilyen férfit akartam“.

Kívánsága jobban nem is teljesülhetett volna. Arnold fittyet hányt a szemöldöküket felhúzókra. „Sohasem törődött mások rosszallásával“ – magyarázta Maria. „Mindig tiszteltem benne, hogy sohasem törekedett kiszámíthatóságra. Ha valaki azt mondja neki, hogy ‚Ezt vagy azt nem teheted meg‘, őt ez nem zavarja“.

Lánykérés Ausztriábanmaria-shriver-arnold-schwarzenegger-300x210

A házasságkötés még nyolc évig váratott magára. Szerelmük hajnalán mindketten minden idegszálukkal saját karrierjük építésére összpontosítottak. Maria, akit részben inspirált, részben nyomasztott  a nagyon magas családi mérce, ekkortájt elsősorban önmagát kereste. Harmincéves korára  saját hírműsor vezetését tűzte ki célul. Hivatása megválasztásában is hátat fordított a családi hagyományoknak. „Nem akartam sem jogász, sem üzletember, sem politikus lenni, sem hivatásszerűen a köz javán munkálkodni“ – írja. „Egész addigi életemben a politika vett körül. Kicsi gyerekkorom óta a politizálást szolgálták fel köretként a vacsoraasztalnál, akárcsak a krumplipürét.“ 1985-ben pedig a CBS televíziós csatorna reggeli hírműsorában műsorvezetővé lépett elő.

Ugyanezekben az években Arnold hasonló elszántsággal tört saját álmai megvalósítására. 1982-ben a Conan, a barbár című film hozta meg a nagy szinészi áttörést, melyet két évvel később a Conan, a Pusztító csak megerősített. Megasztárrá a Terminátor tette. 1983-ban elnyerte az amerikai állampolgárságot, s a Republikánus pártban is egyre erőteljesebben hallatta hangját. 1986 nyarán Arnold elvitte Maria-t szülőfalujába, az ausztriai Thalba, ahol a Thalersee-n, csónakázás közben megkérte a kezét. Nem sokkal később össsze is házasodtak és családot alapítottak: tíz év alatt két lányuk és két fiúk született.

És boldogan éltek, míg …..

Ön hogyan kezeli életében az átmeneteket? – szegezi a kérdést a nézőnek a tanácstalannak tűnő Maria egy március 28-án posztolt YouTube videón. „Mondjanak nekem három olyan dolgot, melyet jó lett volna tudniuk saját átmenetüket megelőzően. Hátha tudnak nekem segíteni“…

Béres Zsuzsa

  • Share/Bookmark

Címkék: , , ,

Hozzászólások lezárva.


synonyms flash cards printables

printable twilight saga water bottle labels

free printable uk maps

scrapbook printable coffee tumbler template

printable french backgrounds

printable downloadable greeting cards

free printable dot to dot pages

printable february calendar 2007

kraft macaroni and chesse printable coupon

printable scott toilet paper coupons

printable manufacturing

nordstroms rack printable coupons

printable multiplication mats

printable grammar lessons for 1st grade

printable qto sheets

sonic printable games

printable coloring book pictures for kids

skip counting exercisessecond gradeprintable

baby face song printable music

printable paris maps

4 x 5 printable grid

printable taks formula sheet

birthday halloween invitation printable

printable fake marraige certificate

printable medical abbreviation flashcards

printable large print crossword

free online printable scavenger hunts for colleges

small rag doll printable patterns

quilt math printable

damask printable art

make your own printable yugioh cards

coupon for victoria secret hoodie printable

dynomite printable lyrics

printable photos for september 11 2001

80mm inkjet printable cd

free printable goal thermometer

printable workplace certificates

novelty money template printable

multiplication tables printable puzzles

printable pirate quiz questions

free printable preschool gingerbread

printable sudoku booklets

a printable fantastic mr fox book

printable candy template certificates

printable monthly meal planner 2010-2011

free nfl pictures of printable iron on

free printable birth certificates

free printable book report sheets

printable baby carriage

child care printable picture frames

free printable african american cards

free toddler progress reports printables

free printable roleplaying games

printable page borders

learning styles questionnaire printable for children

printable german shorthair pointer dogs

printable petsmart coupons discounts in store

printable student homework sheet

free printable birthday cards tri fold

printable invites spy themed

free printable food and exercise journals

transformers 2 printables

printable blank football formation

printable wall art

country mart printable groc coupons

printable castles in germany

free math game printables

free printable alphabet coloring

printable bingp

printable toy story templates

fitness printable word search for kids

free printable anecdotal record form for preschoolers

printable actor

printable pictures for wanted poem

fry printable word list

printable tray cards

printables brothers

printable maple leaf flag

printable tailgate party games

printable lpga schedule

printable number line 1-200

german alphabet printables

fre luau printables

factor tree worksheets printable

printable dog vaccine record

printable 7th grade pre-algebra

printable photo frame templates

galileo biography printable

printable lifting journal

printable deer pics

free printable price quote forms

2009 ncaa bracket printable schedule

free printable classroom helper labels

printable three line grade book

printable missouri college applications

printable planet images

free printables spring theme toddlers

printable earnings income statement

difficult spot the difference renovation printable

printable gray wolf photos

math "color by number" printables+fractions

free printable full size birthday cards

printable picture musical symbols

printable wagon wheel

printable rhyming worksheets for preschool

printable 100 squares blank

goat activities printables

solid and plane shapes activities printable

printable tall tale stories

printable mixing colors games

lettering styles printable

printable drivers test with pictures

printable geography word searches

printable bible study for kid

printable elementary math division speed test

daily 5 free printables

preschool printables days of week chart

graphic kids free printables

printable pub quiz questions and answers

free printable teaher welcome sign

printable image islamic wedding

printable hidden pictures difficult

printable five senses chart

printable captain america coloring pictures

2010 calendat printable

sparky firedog 911 printable form

printable western wedding invitation wording

printable wedding activity pages for kids

child game printable valentine

daily routine printable pecs

printable gourmet

printable brownies bookmarks

free printab le decoupage sheets

quotes images smiling printables

printable "chicken little" lesson activities

printable halloween invitations free vintage

printable nursery

printable crossword fred

printable birthday calendar notebook

printable calander pages

dvd cover art printable

language arts dol printable practice

shoe department printable

printable length measurement chart

printable phonics worksheets for second grade

2010 fantasy football blank printable draft templates

free printable touchmoney activiites

printable lords prayer crossword

printable indian food labels

make your own printable baby shower invites

printable attendance certificate for children

printable computer keyboard characters

free printablefloor games for kg

calorie intake spreadsheet printable

printable addiction worksheets

printable easy picture hunt

printable franks hot sauce coupon

printable number flash cards and jungle

free printable whodunit puzzles

printable picture of lightbulb

dinosaur printable behavior chart

printable lion coloring sheets

men printable excercise chart

freckle juice printables

printable vaccination record

old fashioned printable journal boxes

printable pie chart with 10 slices

math printables grade 7

calendar free mini printable

african safari worksheets free printables

printable tabs for school binders

printable autism

cinco de mayo printable books for kids

printable world outline maps

printable 7 habits planner worksheet

printable angel patterns for garlands and decorations

printable weekly timetables blank

printable conversion chart for volume

free printable maths worksheets using compass directions

printable party day check list

printable sourthern sky map

polar bears printable images

printable moon & honey bees

printable full view of anatomical muscular system

printable lego decals

free printable role-play resources

printable coloring activity bright eyes brown skin

printable the invitation surprise book

kwanzaa printables

printable puzzles on psalms 119

mentadent printable coupon

printable disney behavior charts

printable manner words

printable 1:200000 maps

free printable school rule picture flash cards

2010 children august printable calendar

printable continents and oceans map quiz

printable montreal map

printable 2002 year calendar

printable french worksheets on colour